Svend sin blogg

Svend sin blogg

Om bloggen

Denne vil inneholde litt av hvert av meninger og kommentarer, men det vil sikkert ta litt tid før jeg begynner å bruke den aktivt..

Tur til Roma - juni 2017

Ferie og reiserPosted by Svend O. Aagedal 2017-05-31 17:56:59
Dagen før (31. mai):

I dag har det vært pakkedag.
Heldigvis fikk jeg også klippet plenen før regnet komsmiley.
I morgen blir det grytidlig opp. Flyet går kl 09:05, men vi beregner litt godt med tid...
Skal forsøke å få lagt ut noen bilder fra turen her.
Vi blir borte i godt og vel ei uke, men Njård er hjemme og passer på huset, så det burde ikke være noe problem.  • Comments(0)//blogg.austjordet.com/#post3

John Majors strategi etter et lokalvalg i 2005

DiversePosted by Svend O. Aagedal 2011-01-30 22:51:54
Jeg har lenge hatt et utklipp fra VG fra 5. mai 1995 hengende på korktavlen foran meg her i kjellerboden hvor PCen min står. Utklippet er en liten artikkel fra England etter at det konservative partiet hadde tapt utrolig mange mandater i lokalvalget. Artikkelen gjengir blant annet noen av John Majors (den engelske statsmininster på det tidspunktet) kommentarer til resultatet av valget, hvor han sier (i følge VG):
"For den som tror at Det konservative partiet står med ryggen mot veggen, vil jeg ganske enkelt si at vi vil gjøre akkurat som den britiske nasjon har gjort opp gjennom hele historien når den har hatt ryggen mot veggen - snu seg rundt [min utheving] og slåss for de verdiene den tror på. Vi skal gjøre akkurat det samme, lover John Major."

Jeg har, helt siden jeg leste dette i VG, lurt på om det var riktig oversatt eller om journalisten hadde gjort seg skyldig i ei diger blemme: Når man står med ryggen mot veggen snur man seg normalt ikke rundt for å kjempe... Som regel er ikke vegger det enkleste å kjempe mot.

I kveld tenkte jeg at jeg kan jo se om denne uttalelsen er å finne på engelsk på internett, og som tenkt så gjort: Det viste seg at mannen har egne sider som inneholder diverse taler og intervjuer også fra den tiden han var statsminister, og jeg fant så uttalelsen hans i et intervju under tittelen "Mr Major’s Doorstep Following Local Elections".

Som svar på et spørsmål fra en journalist, sier han:
"Michael, it is not in my mind. I have never run away from difficulty in my life and I don't intend to do so now. And for those people who may suggest, as some have, that at the moment the Conservative Party have their backs to the wall, I would simply say we will do precisely what the British nation has done all through its history when it had its back to the wall, that was turn round [min utheving] and fight for the things that it believed in, and that is what I shall do."

Så det var altså korrekt at han ville kjempe mot veggen for de tingene han tror på. Med en slik strategi var det vel ikke så merkelig at han og det konservative partiet gikk på nok et dundrende valgnederlag ved parlamentsvalget i 1997.

  • Comments(0)//blogg.austjordet.com/#post2

En ny blogg

DiversePosted by Svend O. Aagedal 2009-01-11 02:39:53

Dette er en blogg som er laget basert på de maler som jeg fant på one.com.

Vet ikke så mye om dette ennå, men har valgt å opprette bloggen for å ha noe å begynne med.. smiley

Er lagt til en link fra hjemmesiden min.

  • Comments(2)//blogg.austjordet.com/#post0